En natt på Hardangervidda i full storm – Mars 2021

Når alle fjellovergangene stengte skulle vi ut på tur i 20 sekundmeter med godt over 25 sekundmeter i kastene.

Filming og redigering: Real Camplife

Jeg hadde ikke tidligere slått opp telt i så sterk vind som det var meldt på Yr. Katastrofetankene gikk gjennom hodet mitt natten før turen og hele veien til start. Vi startet ved demningen på Imingfjell turistheim og gikk ut på det 7 kilometer lange Sønstevann 1 time før solnedgang. Vinden fikk godt tak over den flate isen og det snødde. Total whiteout. Takket være GPSen kom vi oss noen kilometer over til andre siden av vannet.

Underveis over isen, kvernet fortsatt tanker som “Hva hvis vi ikke får opp teltet i stormen?”, “Tenk om vinden tar tak i teltet og river det med seg?”, “Må vi grave oss ned?”, Vinden økte, “Kommer vi oss tilbake til bilen i motvind tilfelle alt skjærer seg?”.

Det ble mørkt i det vi fant oss en grei teltplass, vi skrudde på hodelyktene og løsnet teltposen fra pulken. Vi rullet ut teltet og fikk festet et pluggfeste og en bardun til pulken og satt ned et par ski i to andre fester, nå skulle i alle fall ikke vinden ta med seg teltet ut på isen. På grunn av værmeldingen hadde jeg festet to sett med stenger i hver av de fire stangkanalene med strips før start. Doble stenger gjør det litt tyngre å få spent opp teltet, vinden hjalp ikke. Etter mye lengre tid enn normalt fikk vi endelig opp teltet. Det ble festet i alle bauer og kanter og gravd ned med en del snø. Nå var vi endelig trygge for natten, lettelse!

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.