Hardangervidda på langs sommer 2017 – Finse – Haukeliseter

Dette ble tredje gangen jeg satt ut fra Finse med mål om Haukeliseter. Sist gang til fots endte vi med å gå vestover til kinsarvik og sist vintertur med sammme mål endte vi i Røldal, nå var det fint å endelig få fullført denne klassikeren. Turen startet 22. Juni, det vil si ca 2 uker før sommeråpning i området. Alle broene var ikke på plass enda, som førte til noen kreative løsninger og en del vading over elver med høy vannføring. Distanse pr dag: 20+22+25+10+22+25 = 124km

Finse
Jeg fikk følge av Even 1,5 dager fra Finse til Kjeldebu. Det var noen partier med litt snø.
Trolsk stemning med innslag av noen regnbyger
Frokost med utsikt
Sysenvatnet
Værskille
Navigering er ingen sak med oppgåtte stier

Siste dagen våknet jeg opp til nydelig vær og fikk en strålende etappe ned mot Haukeliseter. 

5 forskjellige teltplasser i varierende vær. Jeg våknet både opp til at solen varmet og at det hadde lagt seg tjukt med snø på teltet. 

Det beste med teltet er åpningen som gir god utsikt fra soveposen.

Utstyr: Av nytt utstyr denne turen var både teltet Helsport Ringstind 2 Light og soveposen Helsport Trollheimen. Begge gjorde jobben og vel så det, men jeg har sendt prisforespørsel til Helsport om å få lagt til noen plugg- og bardunfester. Uten disse ville jeg ikke hatt med dette teltet til fjells på høsttur. Teltet er ikke veldig aerodynamisk og vinden kan få godt tak både på de store flatene og i mellomrommene mellom bakken og ytterteltet. Ellers var jeg fornøyd med å pakke til 6-dagers telttur i en 45-liters sekk. 

2 Comments Add yours

 1. Per Bøhn says:

  Hyggelig lesning dette. Jeg gikk sjøl på en av turene mine fra Haukeliseter til Mannevatn. Jeg har Helsport Ringstind Pro 1, dette er en gammel modell. I vinter sendte jeg ytterteltet inn til Helsport for å få på 5 ekstra pluggfester så nå er teltet skikkelig festet til bakken og det er lite blafring i teltduken. Helsport gjorde dette helt gratis.

  Like

  1. Erling says:

   Takk for kommentar Per. Godt å høre at flere har tenkt det samme, det hørtes deilig ut å få ekstra pluggfester 👍 det blir litt langt mellom dem så det skal jeg også få gjort 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.